2000: HANS RUINEMANS WORDT LID VAN NSA USA

In 2000 werd het zaadje waaruit PSA Holland zou groeien geplant: Hans Ruinemans werd lid van de Amerikaanse National Speakers Organisation. Hij bezocht meerdere conventies en merkte hoe meer dan 2.000 professioneel sprekers elkaar kunnen inspireren.

2005: IFFPS TOP OVERLEG

In de zomer van 2005 schoot het idee van een Nederlandse sprekersvereniging definitief wortel. Voormalig World Presidents van de International Federation For Professional Speakers IFFPS Paul Bridle en Naomi Rhode, vergezeld door haar echtgenoot Jim (voormalig President van de NSA USA) hadden in Amsterdam een ontmoeting met een aantal Nederlandse vakgenoten.

Hans Ruinemans en Naomi Rhode, IFFPS

2006: DE OPRICHTING

Paul ter Wal was uiteindelijk degene die het plantje water gaf, waardoor de PSA Holland kon gaan groeien. Zijn inspanningen leidden tot de feitelijke oprichting van PSA Holland in 2006.

De oprichtingsbijeenkomst werd bijgewoond door IFFPS World President Robyn Pearce. Internationaal erkende voice-coach Chris Davidson en internationaal top-spreker Frank Furness deelden daar hun kennis over het vak. Vele sprekers zouden hun voorbeeld volgen.

2008: IFFPS FULL MEMBER DECLARATION

In maart 2008 werd (voorlopig) de laatste stap gezet: PSA Holland ontving de Full Member Association Declaration van de IFFPS, (tijdens haar allereerste internationale conventie) waarmee we een volwaardig lid werden van de internationale sprekersgemeenschap.

Vandaag is de Professional Speakers Association Holland een bloeiende en groeiende vereniging. En de rest is – zoals ze dat zo mooi zeggen – geschiedenis …